Emas sebagai logam industri

Salam sejahtera semua, Harini saya nak share tentang salah satu fungsi emas yang ramai orang tak tahu atau tak perasan. Selalu bila sebut tentang emas, kita hanya fikirkan barang kemas dan emas jongkong, tak gitu? So.. harini jom kita tengok kegunaan emas yang lain iaitu sebagai bahan mentah dalam industri pembuatan dan teknologi. Zaman sekarang ni kita tak boleh lari …

Apa Maksud EDKS?

Salam sejahtera semuaa, Harap semua sihat2 belaka. Lama tak tanya khabar, maklum la nak update blog pon sempat skali dua je sbulan huhu. Harini tetiba saya rasa cam nak share dari mana datangnya nama emasdulukiniselamanya. Bukan apa, orang kata ‘tak kenal maka tak cinta’. Jadi kalau dah tahu dari mana datangnya nama EDKS, maybe┬ánanti awak semua lebih kenal dan cinta …