Cepatnya harga emas naik! 😲

Salam semua, Semoga awak semua sihat semuanya. Harini saya nak update tentang harga emas semasa. Bulan ni (Oktober 2018) menyaksikan harga emas naik dengan cepat. Harga emas paling rendah pada akhir bulan September baru-baru ni ialah RM171/gram. Dan harga emas di akhir bulan October ni ialah RM178/gram. Kenaikan sebanyak RM7 per gram atau 4% dlm masa sebulan..! Kalau perasan, bulan …

Apa Maksud EDKS?

Salam sejahtera semuaa, Harap semua sihat2 belaka. Lama tak tanya khabar, maklum la nak update blog pon sempat skali dua je sbulan huhu. Harini tetiba saya rasa cam nak share dari mana datangnya nama emasdulukiniselamanya. Bukan apa, orang kata ‘tak kenal maka tak cinta’. Jadi kalau dah tahu dari mana datangnya nama EDKS, maybe┬ánanti awak semua lebih kenal dan cinta …

Salam perkenalan semuaa

Salam sejahtera dan salam perkenalan awak semua ­čÖé Excited plak nak tulis entry pertama ni hehe. Sebenarnya saya dah lama nak tulis blog tapi selalu tak sempatt. Alhamdulillah slepas berbulan-bulan setup website dan content, akhirnya saya dah ada blog sendiri untuk share pandangan dan pengalaman saya tentang emas dan kewangan (dan lain-lain). So, here it goess Pada waktu saya tulis …