Salam perkenalan semuaa

Salam sejahtera dan salam perkenalan awak semua 🙂

Excited plak nak tulis entry pertama ni hehe. Sebenarnya saya dah lama nak tulis blog tapi selalu tak sempatt. Alhamdulillah slepas berbulan-bulan setup website dan content, akhirnya saya dah ada blog sendiri untuk share pandangan dan pengalaman saya tentang emas dan kewangan (dan lain-lain). So, here it goess

Pada waktu saya tulis entry ni, harga emas baru je ‘terjun gaung’ dan melantun kembali (rujuk graf merah bawah ni). Harga emas di ‘dasar gaung’ ni lebih kurang RM166/g je tauu- harga terendah sepanjang dua tahun ni. Sebagai rujukan, harga emas terendah tahun lepas (2017) ialah RM178/g dan tertinggi RM198/g. Bagi saya ni ialah peluang terbaik untuk awak tambah atau mula simpan emas (jika belum pernah start sebelum ni).

Nak tunggu harga emas turun lagi? Boleh, tapi takde jaminan harga akan terus menjunam. Boleh jadi harga naik balik dan terus naik. Masa tu menyesal pulak tak simpan emas masa tengah murah ni huhu. Pesanan penaja: bila cakap bab pergerakan harga emas, kita BELI DULU, baru tunggu pergerakan harga seterusnya. Bukannya tunggu dan tunggu, tapi tak beli-beli, akhirnya 1gram emas pon takde nanti 😉

 

Ikhlas dari sahabat emas anda,

Nabil Aiman, PG00104489